Mentorprogrammet

Almi Företagspartner Nord/EntreprenörCentrum Norrbotten vill tillsammans med Företagarna i Norrbotten ge fler företagare i vårt län möjligheten att utveckla sitt företag och sig själv som företagare genom att ta del av kunskaper, erfarenheter och nätverk som en erfaren peron från näringslivet - en Mentor!

 

Genom mentorprogrammet får du under ett års tid stöd av en erfaren person från näringslivet. Din egen mentor är erfaren och en klippa att utbyta tankar och idéer med och du få inspiration till dina framtida projekt.

Mentorprogrammet bygger på att du och din mentor träffas minst en gång per månad för att diskutera hur just ditt företag kan utvecklas. Ni deltar också i några gemensamma temabundna nätverksträffar under året.

 

Ta chansen att få en egen mentor 2013/2014, vi startar löpande upp nya mentorpar.

 Du ska ha varit företagare i minst ett år, har verksamheten som huvudsysselsättning och vill utveckla ditt företag och/eller dig själv som företagare.

 

Så här tycker Jenny och Johanna

" En viktig sak som min mentor biddragit till är en struktur på verksamheten, som tillåter mig att lägga mer tid på det jag trivs så bra med:  att rita egna mönster åt kunder över hela världen! Så härligt att få vara helt nöjd med våra produkter!"  Adept Jenny Erickson, Pion Design AB

 

-- Piondesign och Johanna Nilsson MP 2011 2012 Lågupplöst - Fri använding av bild 2013 2014.jpg 

"Det är ett ömsesidigt lärande - genom min adept får jag lära mig nya

sätt att tänka och agera. Belöningen för mig som mentor är att se när

adepten uppnår de mål som jag har varit med om att hjälpa adepten

att formulera för sig själv." Mentor Johanna Nilsson

 

 

 

Fokus - Unga Entreprenörer

Almi Företagspartner har fått i uppdrag av Näringsdepartementet att under 2013-2014 driva mentorinsatser för unga entreprenörer med tillväxtpotential. Syftet  är att synliggöra och öka andelen företag med unga entreprenörer sam att erbjuda stöd och kompetensutveckling till befintliga för att öka tillväxten i deras företag.

 

Målgrupp

Satsningen är en del av Almis Mentorskapsprogram och faller under Mentor Utveckla Företag. Nationellt kommer 120 unga entreprenörer att få delta i mentorprogrammet. Adeptkriterier är:

  • Entreprenör som är 30 år eller yngre vid uppstart av mentorskapet
  • Ägare eller delägare av aktuellt adeptföretag
  • Omsättning om minimum 2 mkr
  • Bedöms ha tillväxtpotential

 

Innehåll

Mentorn ger adepten stöd vid målformulering, beslut och genomförande. Mentorsamarbetet pågår under ett år. Utöver detta ingår:

  • Regionala nätverksträffar
  • Nationella nätverksträffar
  • Utbildningsstipendium inom styrelseutbildning hos valfri leverantör till ett värde av 10 000 kr exkl moms.

 

Deltagaravgiften är 1 000 kr exkl moms. Värdet av programmet för varje deltagare uppskattas till 60 000 kr och ger en möjlighet till att få en önskad tillväxt i sitt företag.

 

Är du intresserad att bli adept eller mentor?

Gör då en intresseanmälan via www.almi.se/mentor

Du kan även ringa Marlene Hagenrud, e-post marlene.hagenrud@almi.se, Tel 0920-379 25

 

 Sök

logo.jpg